Lediga tjänster

Vill du jobba på en liten förskola med stor möjlighet att påverka verksamheten?
Vi söker två legitimerade förskollärare till Rödhakens förskola och en rektor/förskollärare.
 

Rödhakens förskola är en fristående förskola som drivs som föräldrakooperativ och har en verksamhet med 20 barn i åldrarna 1-5 år. Den föräldrakooperativa formen gör att vi har bra kontakt med engagerade föräldrar, och vi har mycket stor möjlighet att påverka hur förskolan och verksamheten drivs och utvecklas. Vi erbjuder en hög personaltäthet i barngruppen vilket ger trygghet och kontinuitet.

Vi ser förskolan som en mötesplats där barnets röst tas på allvar och bidrar till den demokratiska dialogen om förskolans verksamhet och innehåll.

Vi söker dig som tillsammans med barnen utforskar, upptäcker, argumenterar och lär genom hela dagen i omsorg, lek och tematiskt arbete.

Förskollärare:

ARBETSUPPGIFTER

Du skall tillsammans med dina kollegor ansvara för planering, uppföljning, utvärdering och utveckling av verksamheten samt fördjupa och nyansera det tematiska arbetet och undervisning i förskolan.

KVALIFIKATIONER

Du är en uppdragsmedveten förskollärare som är väl förtrogen med läroplanen och kan bidra till ett gott förhållningssätt, skapa kvalitativa och utmanande lärmiljöer och utveckla pedagogiska processer. Alltid med barnens bästa för ögonen.Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar). Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt.

Vi söker dig som: 
- har förskollärarexamen och legitimation 
- vill arbeta med pedagogisk dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
- vill arbeta med reflektionsprotokoll och dokumentation där barnens lärande synliggörs
- ser pedagogiska möjligheter i barnens lärmiljöer både ute och inne
- är intresserad av att arbeta med IKT som ett naturligt verktyg 
- vill arbeta med hållbar utveckling

ANSTÄLLNINGSFORM

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning 85-100%

Tillträde enligt överenskommelse. En tjänst kan tillträda snarast och en tjänst tillträder efter sommaren.

 

För dig som söker rektorstjänsten:

ARBETSUPPGIFTER

Som rektor har du det övergripande ansvaret för undervisning, omsorg, daglig drift och aktiviteter för långsiktig utveckling. Du är även länken mellan föräldrakooperativet och verksamheten, och är t ex med vid alla styrelsemöten och föreningsmöten. Det är viktigt att du är självgående och tillsammans med personalen driver det dagliga arbetet på förskolan. Du ansvarar själv för att underhålla nätverk med rektorer från andra fristående förskolor, för erfarenhetsutbyte och utveckling (ett sådant nätverk finns redan). Dina viktigaste ansvarsområden blir att leda verksamheten i förskolan vilket innebär att du tillsammans med personalen driver och utvecklar det pedagogiska arbetet i enlighet med de nationella styrdokumenten, för att få god kvalitet och hög måluppfyllelse. Du har personalansvar, barnansvar samt budgetansvar (tillsammans med föreningens kassör). 

 

KVALIFIKATIONER

För att lyckas i rollen tror vi att du har en högskoleexamen inom det pedagogiska fältet, gärna mot förskola. En slutförd, alternativt påbörjad rektorsutbildning ser vi som en merit, precis som det också är bra om du har erfarenhet och kompetens från systematiskt kvalitetsarbete. Har du inte en rektorsutbildning så kommer du få möjlighet att gå den efter något år som rektor. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt för oss att du som person är en trygg och tydlig lagspelare. Skulle du dessutom vara strategisk och analytisk tycker vi det är jättebra, för det kommer du ha glädje av i din nya roll. Vi räknar med att du är trygg i ditt ledarskap. Du är social och relationsskapande där du både supporterar, men också utmanar din personal. Ibland kräver ledarskapet förmåga att fatta obekväma beslut, och även om du inte tycker om det så är det inget du drar dig för. Du är utvecklingsorienterad och drivande och har modet att ifrågasätta etablerade metoder och kreativiteten att föreslå alternativ.Du har självklart ett trevligt och professionellt bemötande i dina kontakter med styrelsen och vårdnadshavarna samt kommunens tjänstemän och politiker, och naturligtvis även med övriga fristående förskolor. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift och känner dig trygg att använda datorn som ett av dina främsta arbetsredskap. Specifik erfarenhet från system som Unikum kan ses som meriterande. Du är väl förtrogen med läroplanen och skollagen och kan bidra till ett gott förhållningssätt.

 I ditt brev till oss vill vi gärna att du formulerar dig särskilt kring din syn på:

-det pedagogiska ledarskapet

-förskolans utmaningar och möjligheter i ett 5-10 årsperspektiv

-systematiskt kvalitetsarbete

-medledarskap

 

ANSTÄLLNINGSFORM

 

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning 50-100%. Rektorsuppdraget bedömer vi omfattar ca 50-70%. För att uppnå 100% anställning kan resterande tid fyllas på som förskollärare (och då behöver du så klart vara legitimerad förskollärare).

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

FÖRSKOLAN ERBJUDER

-friskvårdsbidrag
-kompetensutveckling
-klädbidrag
-skobidrag

Kontakt:

Facklig företrädare Lärarförbundet Halmstad

Ulf.bengtsson@halmstad.se

Kontaktpersoner:

Rektor:
Susanne Lundström
035-10 23 29

Ordförande:
Claes Henrixon
076-339 69 68

Personalansvarig:
Layla Weiss
076- 009 05 64

 

Ansökan för förskollärartjänst skickas till:
rodhaken@live.se

 

Ansökan för rektorstjänsten  skickas till:
ordforande.rodhaken@gmail.com

sista ansökningsdatum 2019-02-02

Skicka cv, personligt brev samt referens

Vi gör löpande urval

För att du ska få arbeta inom vår verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister

Varmt välkommen med din ansökan!